net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Παρά τα τεράστια ποσά που έχουν δαπανηθεί, η πρόοδος της κατασκευής των μεγάλων οδικών έργων της χώρας είναι προβληματική.

Ανέφικτη η έγκαιρη ολοκλήρωση των οδικών έργων

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, παρά τα τεράστια ποσά που έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής, η πρόοδος της κατασκευής των μεγάλων οδικών έργων της χώρας είναι προβληματική και δεν θα παραδοθούν εγκαίρως.

 
Χαρακτηριστικά, σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρεται πως, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις αποζημιώσεις αλλά και τα έσοδα από τα διόδια, το Δημόσιο έχει καταβάλλει περισσότερα από 1,7 δις ευρώ, ως μέρος της άμεσης χρηματοδοτικής του συμβολής, από το 2008 έως και σήμερα, στους τέσσερις από τους πέντε παραχωρημένους αυτοκινητόδρομους.

Με βάση τα στοιχεία που είναι μέχρι στιγμής γνωστά, το τμήμα Μαλιακού – Κλειδιού (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), είναι το πιο «προχωρημένο» σε ότι αφορά στην κατασκευή του (93%) ενώ ακολουθεί η Εθνική Οδός Ελευσίνας – Κορίνθου – Πάτρας (Ολυμπία Οδός) με 68%, ο οδικός άξονας Ε65 (Κεντρική Οδός) με 62,6% και η Ιόνια Οδός (Νέα Οδός) με 58,6%.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως τα εν λόγω έργα ξεκίνησαν να κατασκευάζονται την περίοδο 2007 – 2008, σταμάτησαν το 2010 – 2011. Οι εργασίες κατασκευής τους ξεκίνησαν εκ νέου προς το τέλος του 2013 με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (2015), ωστόσο ο συγκεκριμένος στόχος είναι φυσικά ανέφικτος.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά προβλήματα και σε ότι αφορά στις πληρωμές του Δημοσίου προς τους παραχωρησιούχους με τα στοιχεία, παρά τη δημοσίευση των αποφάσεων από το 2011 στην Διαύγεια, να είναι δύσκολο να αναλυθούν καθώς δεν αφορούν στην γενικότερη… εικόνα, δεδομένου ότι δεν παρατίθενται συγκεντρωτικά ενώ και οι αποφάσεις πληρωμής δεν εμπεριέχουν πάντα αναλυτικά στοιχεία.

Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως, η έκδοση υπουργικών αποφάσεων πληρωμής των οφειλών του Δημοσίου προς τους παραχωρησιούχους, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, δεν είναι ως αποτέλεσμα και… την καταβολή των χρημάτων. 

Πηγή: Autotritipro

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ