net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σε φάση ανανέωσης φαίνεται πως βρίσκεται το υπάρχον Trimuph Tiger Explorer (φωτογραφία).

Ανανεώνεται το Triumph Tiger Explorer

Την πρώτη του ανανέωση φαίνεται πως θα δεχτεί σύντομα το μεγάλο on-off της βρετανικής εταιρίας το οποίο «πιάστηκε» από τον κατασκοπικό φακό σε δοκιμές στους δρόμους της Ισπανίας.

 
Ο μεγάλος Εξερευνητής της Triumph βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία τρία χρόνια. Με τον ανταγωνισμό να έχει φουντώσει για τα καλά στην κατηγορία, οι Βρετανοί έκριναν ότι η ώρα για την πρώτη του εκτεταμένη ανανέωση έχει φτάσει.

Οι κατάσκοποι βρήκαν το βρετανικό mega on-off να δοκιμάζεται την προηγούμενη εβδομάδα στην Ισπανία και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Visordown οι αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο είναι εκτεταμένες.
Διαφορές εντοπίζουμε στη σχεδίαση τον πλαϊνών πλαστικών στην περιοχή του ντεπόζιτου αλλά και στη σχεδίαση του πάνω φτερού που έχει γίνει πιο ίσιο και μάλλον λίγο πιο πλατύ. Από το σχεδιαστήριο φέρεται να πέρασε και η ζελατίνα για να γίνει πιο αποδοτική αλλά για να αποκτήσει μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων.

Τα πιο σημαντικά νέα αφορούν τις αναρτήσεις, τους τροχούς αλλά και τα φρένα τα οποία αναμένεται να είναι καινούρια. Ειδικά για τα φρένα να πούμε ότι η Trimuph φαίνεται να αλλάζει τις συμβατικά τοποθετημένες δαγκάνες της Nissin με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες από την Brembo. Για τις αναρτήσεις γίνεται λόγος για την είσοδο ηλεκτρονικών ρυθμίσεων για το μεγάλο Tiger. 

Σύμφωνα επίσης με αυτούς που τράβηξαν τις φωτογραφίες, οι δοκιμαστές της Triumph αξιολογούσαν και την απόκριση του γκαζιού κάτι που ίσως σημαίνει ότι το Tiger Explorer θα έχει και νέα χαρτογράφηση και λογικά επιπλέον χάρτες που θα αλλάζουν την απόδοση του μεγάλου τρικύλινδρου μοτέρ ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. 

Αν όντως το Tiger Explorer βρίσκεται σε φάση ανανέωσης (κάτι που δεν έχουμε λόγο να μην πιστεύουμε πλέον), το νέο μοντέλο θα κάνει λογικά την εμφάνισή του σε μια από τις μεγάλες εκθέσεις του Φθινοπώρου-Χειμώνα.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ