net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δημοσιοποιήθηκε η λίστα των πρατηρίων υγρών καυσίμων που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών - εκροών.

Ανακοίνωση πρατήριων με σύστημα εισροών-εκροών

Δημοσιοποιήθηκε η λίστα των πρατηρίων υγρών καυσίμων που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών - εκροών και δίνουν στοιχεία στη Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών.

 
Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα data.gov.gr τη «λευκή λίστα» των πρατηρίων υγρών καυσίμων που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών - εκροών και δίνουν στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Προς το παρόν, ωστόσο, αυτή η λίστα δείχνει να δυσλειτουργεί με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται τα εν λόγω πρατήρια υγρών καυσίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 27 Αυγούστου έχει παρέλθει η προθεσμία που είχε δοθεί στα πρατήρια υγρών καυσίμων για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου κυκλώματος εισροών – εκροών και τώρα το υπουργείο Οικονομικών έδωσε τη λίστα των πρατηρίων που εγκατέστησαν το εν λόγω σύστημα και μπορούν άμεσα να ελεγχθούν από τη Γ.Γ.Π.Σ. Σε δήλωσή του μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Τσαβδάρης, τόνισε ότι «όποιος πρατηριούχος δεν έχει εγκαταστήσει το σύστημα κλέβει τους καταναλωτές».

Όπως ανακοινώθηκε εξάλλου από το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι στα πρατήρια υγρών καυσίμων, οι οποίοι θα αφορούν στη συμμόρφωση των υπόχρεων και την αποστολή στοιχείων στη Γ.Γ.Π.Σ. καθώς και στην επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων για τους παραβάτες.

Παράλληλα, εκτός από τα συστήματα εισροών – εκροών, η αρμόδια διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών, παρακολουθεί και την εξέλιξη της εγκατάστασης και άλλων συστημάτων όπως το σύστημα εισροών – εκροών στις φορολογικές και ελεύθερες αποθήκες, του συστήματος GPS στα βυτιοφόρα και τη βάση δεδομένων στη Γ.Γ.Π.Σ. που αναφέραμε.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ