net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Υπέροχο design, βάρος και... μυικός όγκος συγκεντρωμένος μπροστά, girder ανάρτηση μπροστά με 2 αμορτισέρ, επιθετικό όσο δεν πάει.

Carbon fiber πιρούνι, carbon πλαίσιο, carbon ψαλίδι, carbon τελικά εξατμίσεων. Ζεστός πισινός αναβάτη είπατε; Μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος;

Παίζει με στοιχεία από Confederate, όσο και Buell, είναι όμως τελικά μοναδικό σε design.

Γυμνό είναι επίσης όμορφο, αν και οι σωληνώσεις, και τα στηρίγματα του ψυγείου μας τα χαλάνε ελαφρώς. Πανέξυπνες μπλε λεπτομέρειες σε σημεία κλειδιά.

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν όλοι στον Justin Zaluski; Πότε θα μπορέσω να αγοράσω ένα Alpha 1189; Η απάντηση είναι δυστυχώς... "μάλλον ποτέ".

Κοντή ουρά, πανέμορφα φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός όσο και πίσω, V4 μοτέρ, τελική μετάδοση φυσικά με αλυσίδα.

Εμφάνιση που σε κολλάει στον τοίχο! Girder ανάρτηση, 2 αμορτισέρ μπροστά, εντυπωσιακός προβολέας.

Προσέξτε την κουρμπαριστή τάπα στο ρεζερβουάρ! Μινιμαλισμός στο τιμόνι, με τα όργανα να λάμπουν διά της απουσίας τους.

Φανταστείτε μελωδία, από αυτά τα 2 τελικά. Φανταστείτε και ζέστη. Φυσικά μονόσελο! Δίχως μοχλικό το αμορτισέρ.

Δίσκοι μαργαρίτες στα φρένα, χυτές ζάντες, και overdose από carbon.

Carbon ψαλίδι, μανιταράκια στους άξονες των τροχών, μανιτάρια και στο carbon πλαίσιο.

Alpha 1189 από τη Zaluski Design

Πρόσφατα ανακαλύψαμε στο Instagram, τον πολλά υποσχόμενο σχεδιαστή Justin Zaluski της Zaluski Design. Μιλήσαμε μαζί του μέσω διαδικτύου, για την εκπληκτική concept μοτοσικλέτα Alpha 1189, που σας παρουσιάζουμε εδώ.

 
Ο Justin Zaluski ζει και δουλεύει στο Τορόντο του Καναδά, σχεδιάζοντας εξαρτήματα μικρής παραγωγής για διάφορες εταιρείες, στον τομέα των aftermarket αξεσουάρ για τη βιομηχανία αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας.

Στον ελεύθερο χρόνο του, σχεδιάζει τις δικές του δημιουργίες, μία από τις οποίες είναι και η concept μοτοσικλέτα Alpha 1189, που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Ο σχεδιασμός του Alpha ξεκίνησε το 2011, όταν ο Justin βρισκόταν ακόμα στο κολέγιο, στο πτυχίο του πάνω στο βιομηχανικό Design. Το Alpha 1189 γεννήθηκε στο κολέγιο, μέσα από ένα project για τη δημιουργία ενός 3D μοντέλου, χρησιμοποιώντας CAD πρόγραμμα στον υπολογιστή. Ο Justin ξεκίνησε από το πλαίσιο, και το ρεζερβουάρ, ενώ παρόλο που ήθελε να ολοκληρώσει το project, τελικά του πήρε 2 χρόνια, μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σε αυτό, και να τελειώσει ότι είχε αρχίσει στο κολέγιο. Επέστρεψε στο πρώτο σχέδιο για το πλαίσιο και το ρεζερβουάρ, και άρχισε να προσθέτει κομμάτια, σχεδιασμένα όλα από το μηδέν, με τη βοήθεια CAD. Χίλια τριακόσια κομμάτια αργότερα, ήταν αρκετά ευχαριστημένος, ώστε να θεωρήσει τη μοτοσικλέτα ολοκληρωμένο project!

Πολλά τμήματα του σχεδίου άλλαξαν κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του Alpha 1189. Στο μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας, αρχικά υπήρχε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι. Όμως τελικά, ο Justin αποφάσισε να το αντικαταστήσει ανάρτηση Girder, από carbon fiber(!), κομπλέ με 2 αμορτισέρ στο πάνω μέρος, εκατέρωθεν του προβολέα, θέλοντας να δώσει μοναδική εμφάνιση στη μοτοσικλέτα -και τα κατάφερε! Σημειώστε πως τόσο το πλαίσιο, όσο και το ψαλίδι είναι από ανθρακόνημα, στο σχέδιο του Zaluski. Πολλά από τα γνωρίσματα του Alpha είναι εμπνευσμένα από τις streetfighter μοτοσικλέτες, με τον επιθετικό προβολέα (το σχήμα του θυμίζει… ανάποδη καρδιά) να εδράζεται πάνω στο πιρούνι, τον εκτεθειμένο στα βλέμματα κινητήρα, και την κοντή ουρά (ρίξτε μια ματιά και στα φοβερά τελικά από carbon, που βγαίνουν από κάτω της). Ο εμπνευστής του Alpha αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα V4 κινητήρα, κυρίως γιατί ήταν οπαδός της εμφάνισης αλλά και του ήχου της συγκεκριμένης διάταξης. 

Το Alpha 1189 είναι απίστευτα επιθετικό σε εμφάνιση, πραγματικός ταύρος, μεγαλωμένος με αναβολικά, έτοιμος να ορμήσει στον πρώτο άτυχο ταυρομάχο που θα σταθεί στο δρόμο του! Θυμίζει λίγο Confederate, θυμίζει λίγο και Buell, όμως εν τέλει έχει την απόλυτα δική του προσωπική ταυτότητα, ενώ κατά τη γνώμη μας είναι ομορφότερο και από τις 2 προαναφερθείσες μοτοσικλέτες.
 
Ποια είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν στον Justin Zaluski; Μα φυσικά αν θα βγάλει κάποια στιγμή το Alpha στην παραγωγή. Ο Justin απαντάει πως μένει ακόμα πολλή δουλειά πάνω στη μοτοσικλέτα, ώστε το σχέδιο να θεωρηθεί έτοιμο για παραγωγή. Όπως είναι τώρα, το design αποτελεί ένα εικονικό μοντέλο μιας concept ιδέας, και λόγω του χρόνου και των χρηματικών πόρων που θα χρειαζόταν για περαιτέρω εξέλιξη, το πιο πιθανό είναι το Alpha 1189 να παραμείνει στο στάδιο που βρίσκεται τώρα. Το Alpha 1189 είναι η πρώτη λεπτομερή άσκηση του Justin Zaluski στον τομέα της μοτοσικλέτας, χρησιμοποιώντας 3D CAD. Ο ίδιος μας λέει πως έμαθε πολλά μέσα από τη διαδικασία σχεδιασμού, ενώ είναι πολλά εκείνα που θα έκανε διαφορετικά, αν άρχιζε πάλι από το μηδέν. Στα σχέδια του είναι να χρησιμοποιήσει όσα έμαθε από το σχεδιασμό του Alpha, ώστε να τον βοηθήσουν στα μελλοντικά του project.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Justin για τη δουλειά του πάνω στο Alpha 1189, ενώ ειλικρινά ελπίζουμε να τον προσέξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, και κάποια στιγμή να δούμε μια από τις ιδέες του, ως μοτοσικλέτα παραγωγής.



 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ