net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ανεβαίνει κατηγορία ο Alex Marquez, ο οποίος θα αγωνίζεται στη Moto2 για τις επόμενες δύο σεζόν.

Alex Marquez: Στη Moto2 το 2015

Την επιτυχημένη του πορεία στη Moto3 εξαργύρωσε Alex Marquez ο μικρός αδερφός του παγκόσμιου πρωταθλητή Marc Marquez. Από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Moto2 ως αναβάτης της Marc VDS.

 
Στη Moto2 και στην ομάδα της Marc VDS ο Alex θα βρει ως team mate τον Tito Rabat, ο οποίος αυτή τη στιγμή προηγείται στη βαθμολογία της κατηγορίας.

Ο 18χρονος Alex εγκλιματίστηκε γρήγορα στη μικρή κατηγορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος ταχύτητας κάτι που φαίνεται και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματά. Φέτος στη δεύτερη μόλις «γεμάτη» σεζόν του ο Ισπανός είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα, 13 βαθμούς πίσω από τον Αυστραλό Jack Miller με έξι γύρους να απομένουν. Στο ενεργητικό του έχει μέχρι στιγμής δύο νίκες, τρεις δεύτερες θέσεις, δύο pole position και δύο ταχύτερους γύρους, ενώ η χειρότερη θέση που έχει τερματίσει είναι η έβδομη.

Για την μεταγραφή του ο Alex Marquez δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος και ενθουσιασμένος που θα τρέξω με την Marc VDS Racing Team στη Moto2 για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί αλλάζω κατηγορία (και αγωνίζομαι) με μια φανταστική ομάδα και έναν δυνατό team mate. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω την Marc VDS Racing Team για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Τώρα όμως είναι καιρός να εστιάσω στη Moto3, είμαστε στην πιο σημαντική στιγμή της σεζόν και η αποστολή μας είναι να παλέψουμε για το πρωτάθλημα.».

Από την πλευρά της Marc VDS ο διευθυντής της ομάδας, Michael Bartholemy, είπε: «Ο στόχος μας είναι να φέρνουμε πάντα νέους αναβάτες στη Moto2 και ο Alex είναι μια ιδανική προσθήκη για εμάς. Έχει δείξει ότι διαθέτει το ταλέντο αλλά και το κίνητρο για να πετύχει και έχει μερικά πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα τα τελευταία δύο χρόνια, τα χαρακτηριστικά δηλαδή που ψάχνουμε για το μέλλον. Έχοντας δίπλα του τον Tito Rabat και μια έμπειρη ομάδα στο πλευρό του θα βοηθήσει τον Alex στη μετάβασή του από τη Moto3 στη Moto2 την επόμενη χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι το 2016 θα είναι έτοιμος για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθειά μας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα..»

«Ένα συμβόλαιο με το Alex για το 2015 υπήρξε στόχος πολλών ομάδων και για αυτό το λόγο είμαι περήφανος που η πρώτη του επιλογή ομάδας για τη Moto2 ήμασταν εμείς. Ο Alex είναι ένας εξαιρετικός αναβάτης, με τεράστιο ταλέντο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το επαγγελματικό του ήθος. Δεν φοβάται τη σκληρή δουλειά και αυτό θα του βγει σε καλό όταν θα ξεκινήσει τη μετάβαση από το Honda Moto3 στο Kalex Moto2 με το οποίο θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια. Ανυπομονώ να τον δω στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια μας θα καθιερωθεί γρήγορα ως ένας από τους διεκδηκητές του τίτλου», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Marc van der Straten. 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ