net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στις 2 Ιουνίου από τους Δελφούς θα ξεκινήσει ο φετινός ποδηλατικός γύρος «Ομφάλιος 2013».

Ποδηλατικός Γύρος «Ομφάλιος 2013»

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τον ποδηλατικό γύρο «Ομφάλιος 2013», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου με εκκίνηση και τερματισμό τους Δελφούς.

 
Ειδικότερα , η εκκίνηση θα δοθεί από τους Δελφούς, και μετά από 126 απαιτητικά χιλιόμετρα οι ποδηλάτες, περνώντας από Αράχοβα, Επτάλοφο, Λιλαία, Πολύδροσο, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα, Δαύλεια και ξανά Αράχοβα, θα τερματίσουν έξω από το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, τον «Ομφαλό της Γης», όπως τον ξέρουμε από την αρχαιότητα.

Περισσότεροι από εκατό ποδηλάτες από τις 20 καλύτερες ελληνικές ομάδες, ποδηλάτες από ομάδες του εξωτερικού, καθώς και άλλοι τόσοι που θα συναγωνιστούν στον αγώνα ανοικτής συμμετοχής (Open), θα διεκδικήσουν τα φετινά έπαθλα.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο «Θησέας», και προκειμένου οι διοργανωτές να τονώσουν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ακόμα περισσότερο, έχουν θεσπίσει δυο ειδικά έπαθλα σε ενδιάμεσα σπριντ, που θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Πολύδροσου και στο Χάνι Ζεμενού, λίγο πριν τον τερματισμό.

Η σχεδίαση της διαδρομής από τους διοργανωτές έγινε με στόχο και «την ανάδειξη των όμορφων τοπίων του Παρνασσού σε συνδυασμό τόσο με την ασφάλεια, όσο και την υψομετρική ποικιλία που προσφέρουν οι τοπικές διαδρομές»… όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο διευθυντής του αγώνα κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ένας από τους λίγους Έλληνες τεχνικούς επιτετραμμένους της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας.

Στον περσινό Ομφάλιο και στην κατηγορία ανδρών είχαν επικρατήσει ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης από την ελληνική επαγγελματική ομάδα SP Tableware, ενώ στην κατηγορία Γυναικών νικήτρια ήταν η Ελένη Τσάβαρη (ΘΗΣΕΑΣ/Worldofbike). Καλύτερη ομάδα είχε αναδειχθεί η ελληνική Etcetera – Worldofbike.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία συμμετοχής στον αγώνα, με την φιλοξενία των αθλητών και ομάδων, και για οτιδήποτε άλλο σχετικά με τον «Ομφάλιο», επικοινωνήστε με τον διοργανωτή όμιλο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]


 

BIKES - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ