net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda CB600F Hornet 10

Kawasaki Z750

Ο... συγκεντρωτικός πίνακας οργάνων φέρει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις με το αναλογικό στροφόμετρο να κυριαρχεί στη σχεδίασή του.

Μεταχειρισμένο Honda CB600F Hornet 10

Τo γυμνό της ιαπωνικής εταιρείας είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της κατηγορίας και ταυτόχρονα μία από τις φιλικότερες μοτοσικλέτες μεσαίου κυβισμού.

 
Στο μικροσκόπιο
Η ποιότητα κατασκευής είναι το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς κοιτάζοντας τη γυμνή ιαπωνική μοτοσικλέτα, ένα χαρακτηριστικό που συνοδεύει όλες τις γενιές του Hornet. Η θέση οδήγησης ακροβατεί μεταξύ της σπορ αίσθησης και της πρακτικότητας και θα βολέψει ιδανικά έναν αναβάτη μέσου ύψους, με τους ψηλότερους να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Άλλο ένα μεγάλο ατού του Hornet είναι η εργονομία του που δεν απαιτεί παρά ελάχιστο χρόνο εξοικείωσης. Χώρος ικανός να φιλοξενήσει έναν συνεπιβάτη με σχετική άνεση για την κατηγορία υπάρχει, με τον τελευταίο να βρίσκει παράλληλα και σωστή στήριξη για τα πόδια του. Τα δυνατά φώτα, τόσο στη μικρή, όσο και τη μεγάλη σκάλα, κλείνουν τέλος την εικόνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο δρόμο
Το μοντέλο της Honda είναι από τις μοτοσικλέτες που προσαρμόζονται σε μέγιστο βαθμό στις ορέξεις του αναβάτη και όχι το αντίθετο. Το ρόλο του commuter μπορεί να τον παίξει και μάλιστα εξαιρετικά, αφού δε θα κουράσει μέσα στην κίνηση και θα καταφέρει να ελιχθεί γρήγορα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Στην εθνική, φυσικά, περιορίζεται από την έλλειψη προστασίας, αν και ο αναβάτης μπορεί να κρατήσει μια σταθερή ταχύτητα κοντά στα 150 χλμ. για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον επαρχιακό, το Hornet και με βάση τα χαρακτηριστικά του, απλά διαπρέπει. Αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση, δε φοβίζει με τον τρόπο που αποδίδει ο κινητήρας του και θα βοηθήσει ακόμη και τον σχετικά άπειρο να κινηθεί με σβέλτο ρυθμό. Τις δυνατότητές του θα εκτιμήσουν και οι πιο έμπειροι απολαμβάνοντας καλή πληροφόρηση από πλαίσιο και αναρτήσεις.

Συμπέρασμα 

Το Hornet μπορεί άνετα να παίξει το ρόλο της μίας μοτοσικλέτας για όλες τις χρήσεις με μικρές μόνο παραχωρήσεις στο ταξίδι. Είναι μια ιδανική λύση, ειδικά για τους νέους που θέλουν να κάνουν το βήμα στα «πολλά» κυβικά, λόγω της φιλικότητας που χαρακτηρίζει κάθε της αντίδραση. Η τιμή του σαν μεταχειρισμένο, κρίνεται τουλάχιστον συμφέρουσα.

Τι να προσέξετε

Η αξιοπιστία του Hornet θεωρείται δεδομένη και μόνο η ελλιπής συντήρηση από τον ιδιοκτήτη της μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα. Ένας κλασικός και σχολαστικός έλεγχος σε όλα τα σημεία, είναι αρκετός για να φανερώσει οποία προβλήματα υπάρχουν.

Τι να αλλάξετε

Αν το ταξίδι με μοτοσικλέτα περιλαμβάνεται στο μενού σας, τότε το μόνο πράγμα που πρέπει να προσθέσετε στο μοντέλο της Honda είναι μια ζελατίνα. Θα βελτιώσει δραματικά την προστασία από τον αέρα του κορμού και θα κάνει τα ταξίδια πιο ξεκούραστα αλλά και πιο…γρήγορα!

Ο ανταγωνισμός

Kawasaki Z750
To Z750 αποτέλεσε ένα από τα best seller μοντέλα της ελληνική αγοράς τα προηγούμενα χρόνια και όχι άδικα. Η επιθετική του εμφάνιση, η γεμάτη απόδοση από τον εν σειρά 4κύλινδρο σε όλη την κλίμακα και η φιλική συμπεριφορά στις στροφές, είναι τα κύρια στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
   
   
Κινητήρας 4Τ, 1Κ, Α/Ψ, 4β
Κυβισμός (κ.εκ.) 599
Ιπποδύναμη (ίπποι/σ.α.λ.) 100,5/ 12.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.) 6,4/10.500
Τροφοδοσία Καρμπυρατέρ
Ρεζερβουάρ (λίτρα) 19
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 6,8
Τελική (χλμ./ώρα) 220
Εκκίνηση Μίζα
Μήκος (χλστ.) 2.085
Ύψος σέλας (χλστ.) 800
Μεταξόνιο (χλστ.) 1.435
Βάρος (κιλά) 132
Ελαστικό μπροστά 120/70-17
Ελαστικό πίσω 180/55-17
Φρένα μπροστά 2Δ, 300
Φρένα πίσω Δ, 240
Τιμή 6.000-7.500 ευρώ

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ