net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

EICMA: Vespa PX 125 & 150 - Πάμε σαν άλλοτε!

Σίγουρα μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί πολύ εντυπωσιακές μοτοσικλέτες στο Μιλάνο, δεν θα περίμενε όμως κανείς να προκληθεί τέτοια αίσθηση, από δύο μοντέλα 125 και 150 κ.εκ.! O λόγος για τις PX 125 & 150, που αναβιώνουν το αυθεντικό στυλ των κλασσικών Vespa των δεκαετιών του 60 και του 70

 
Χαρά ευαγγέλια για τους απανταχού Vespisti αλλά και για όσους η εικόνα των κλασσικών PX, ξυπνάει μέσα τους νοσταλγικές αναμνήσεις (αλήθεια, ποιοι δεν έχουν;). Η Piaggio έκανε κίνηση ματ, παρουσιάζοντας όχι απλώς μια «νεορετρό» Vespa με αυτόματη μετάδοση, 4T κινητήρα και σύγχρονο design, αλλά «the real thing», την αυθεντική και διαχρονική PX Vespa, με δίχρονο κινητήρα και 4-τάχυτο κιβώτιο με τις αλλαγές στο χέρι! Υπάρχει ακόμη και η ρεζέρβα στην αριστερή πλευρά, καθώς και η κλασσική μανιβέλα (χωρίς βέβαια να απουσιάζει η μίζα), ενώ η σχεδίαση ακολουθεί πιστά τις γραμμές των μοντέλων του 1960-70, με τέτοια πιστότητα που νομίζει κανείς ότι πρόκειται για άψογο restoring!

Η παρουσίαση των Vespa PX 125 & 150 όμως, είναι πολύ σημαντική και για έναν άλλο λόγο. Πρόκειται για δοκιμασμένα δίτροχα, με μηχανολογική απλότητα και κόστος εξέλιξης το οποίο έχει αποσβεστεί εδώ και κάτι δεκαετίες! Στις μέρες μας, εκτός από ένα απόλυτα στιλάτο μέσω μετακίνησης, μπορούν κάλλιστα να επιτελέσουν και τον ρόλο των οικονομικών στη χρήση (και ελπίζουμε και στη κτήση) δίκυκλων. Επιστροφή λοιπόν στην απλότητα και στον «Dolce Vita» τρόπο ζωής, που πρεσβεύει την φιλοσοφία του να είσαι ευτυχής αρκούμενος σε λίγα. Το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, ευχαριστούμε Piaggio!

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ