net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Συνέντευξη: Hellenic GSR Club, Scooter Club Hellas, V-Strom Hellas

Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες λέσχες που βροντοφωνάζουν το θαυμασμό τους για συγκεκριμένες κατηγορίες ή μοντέλα. Με αφορμή το δεύτερο φεστιβάλ λεσχών και forum που διοργανώθηκε τον Ιούνιο, εμείς μιλήσαμε με τρεις από αυτές, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

 
Hellenic GSR Club

Ο Πρόεδρος Γιώργος Λαμπρόπουλος και ο Γ.Γ. Παναγιώτης Μπίλιας, μας ενημερώνουν για το σκοπό, τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά σχέδια του Hellenic GSR Club.

Μoto Τρίτη: Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για τη Λέσχη; Πότε ιδρύθηκε και ποιος ο σκοπός της;

Γιώργος Λαμπρόπουλος & Παναγιώτης Μπίλιας: Η αρχή έγινε μέσω του διαδικτυακού μας χώρου www.gsr600.gr το 2006 όταν βγήκε στην αγορά το Suzuki GSR 600. Mια μικρή ομάδα ανθρώπων που είχε το μεράκι και τη διάθεση να δημιουργήσει αυτό το forum, ήταν η αφετηρία για μια εξέλιξη που ίσως κανείς δεν περίμενε, να γίνει δηλαδή μία από τις πιο οργανωμένες λέσχες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η «Πανελλήνια λέσχη μοτοσικλετιστών Suzuki GSR» (Hellenic GSR Club) ξεκίνησε ως ιδέα το 2008 από μια παρέα 20 ανθρώπων που θεωρούνται ιδρυτικά μέλη όλης αυτής της προσπάθειας. Το 2009, αφού συντάξαμε ένα πληρέστατο καταστατικό 17 άρθρων, προχωρήσαμε στην επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας, ακολουθώντας τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος, ενώ παράλληλα με τη διαδικασία εκλογών, ορίστηκε πενταμελές συμβούλιο (Πρόεδρος, Γεν. Γραμματέας, Ταμίας και δύο μέλη). Σκοπός της λέσχης μας είναι η διάδοση του μοτοσικλετισμού ως μέσου επικοινωνίας, μεταφοράς και ψυχαγωγίας, η σύσφιξη κοινωνικών σχέσεων, η βελτίωση της εικόνας του μοτοσικλετιστή απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, καθώς επίσης και η υλική και ηθική αρωγή μεταξύ των μοτοσικλετιστών.

Μ.Τ.: Τι είδους εκδηλώσεις διοργανώνετε και σε τι συχνότητα;

Γ.Λ. & Π.Μ.: Η μεγαλύτερή μας εκδήλωση είναι η Πανελλήνια συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 3 Πανελλήνιες συναντήσεις στο Βόλο, ώστε να μπορέσουν να έρθουν πιο εύκολα μέλη και από τη Βόρεια Ελλάδα. Κάθε βδομάδα πραγματοποιούνται συναντήσεις για βόλτα ή καφέ και αυτό γίνεται συνήθως κατόπιν συνεννόησης από το διαδικτυακό μας χώρο. Επίσης, διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια, εκδρομές, καθώς και συναντήσεις με άλλα club μοτοσικλετιστών. Φέτος συμμετείχαμε για δεύτερη φορά στο φεστιβάλ λεσχών-φόρουμ, ενώ πρόκειται να συμμετάσχουμε και σε άλλες εκδηλώσεις. Επίσης, δώσαμε το «παρών» πέρυσι και πρόπερσι στην καμπάνια με τις μοτοσικλέτες για την αιμοδοσία.

Μ.Τ.: Πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέλος της Λέσχης; Είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στις εκδρομές και τις υπόλοιπες δραστηριότητες;

Γ.Λ. & Π.Μ.: Μέλος του forum μας μπορεί να γίνει κάποιος με μια απλή διαδικασία εγγραφής στο www.gsr600.gr. Για να γίνει μέλος του συλλόγου μας, πρέπει να έρθει σε μια συνάντησή μας και να μας εκδηλώσει εκεί το ενδιαφέρον του. Ο λόγος που γίνεται αυτή η διαδικασία, είναι γιατί θέλουμε να κρατήσουμε ένα καλό επίπεδο στο σύλλογό μας και μέλος που η συμπεριφορά του κρίνεται επιβλαβής για το ίδιο δεν έχει θέση σε αυτόν. Στις εκδρομές μας μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, αρκεί να τηρούν τον ΚΟΚ και να υπακούν στις εντολές των υπευθύνων. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο καθένας πρέπει να έχει και κράνος μαζί του. Στο forum μας αριθμούμε 600 περίπου μέλη και στο σύλλογό μας εγγεγραμμένα είναι 65 μέλη από όλη την Ελλάδα. Ευχόμαστε σε όλους τους μοτοσικλετιστές να είναι υγιείς και να απολαμβάνουν τη μοτοσικλέτα τους με ασφάλεια και ωριμότητα

Scooter Club Hellas

Ο συνιδρυτής του Scooter Club Hellas, Κωνσταντίνος Μηλιώνης, μας ενημερώνει για το σκοπό, τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά σχέδια του Scooter Club Hellas.

Μoto Τρίτη: Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για τη Λέσχη; Πότε ιδρύθηκε και ποιος ο σκοπός της;

Κωνσταντίνος Μηλιώνης: Η -ανεπίσημη μέχρι στιγμής- λέσχη μας δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2004 από τρία άτομα, δύο από Αθήνα και ένα από Τρίκαλα. Στην αρχή φιλοξενούμασταν από το επίσημο φόρουμ της αντιπροσωπείας Piaggio Hellas (τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό), από τον Οκτώβριο του 2005 μεταφερθήκαμε σε δικό μας προσωρινό φόρουμ, ενώ το 2006 το site-φόρουμ μας ανανεώθηκε και επισημοποιήθηκε η ονομασία του: www.scooterclubhellas.gr. Σκοπός της λέσχης μας είναι η δραστηριοποίηση στο χώρο της μοτοσικλέτας με εκδηλώσεις, εκδρομές και συμμετοχή σε μοτοσικλετιστικά δρώμενα. Επίσης, τα μέλη μπορούν να βρουν απαντήσεις σχετικά με οποιοδήποτε θέμα τους ενδιαφέρει για τις μοτοσικλέτες τους, εξοπλισμό, νέα μοντέλα, συναντήσεις-εκδρομές, εξουσιοδοτημένους τεχνικούς, αλλά και θέματα που αφορούν στη μοτοσικλέτα στην καθημερινότητα. Τέλος, το φόρουμ μας είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κατόχου ενός scooter και μιας αντιπροσωπείας, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Μ.Τ.: Τι είδους εκδηλώσεις διοργανώνετε και σε τι συχνότητα;

Κ.Μ.: Κάθε χρόνο διοργανώνουμε πανελλήνια συνάντηση σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Έχουμε διοργανώσει τρεις μέχρι στιγμής, στα Τρίκαλα, στην Αθήνα και φέτος στο Βόλο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Μαΐου. Συμμετείχαμε για πρώτη φορά φέτος στο φεστιβάλ λεσχών-φόρουμ και θα ακολουθήσουμε και σε άλλες εκδηλώσεις. Επίσης, δώσαμε το «παρών» πέρυσι και πρόπερσι στην καμπάνια με τις μοτοσικλέτες για την αιμοδοσία, όπως και στα τρία τελευταία 36ωρα αντοχής. Πολλοί από εμάς έχουμε παρακολουθήσει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης σε συνεργασία με την Piaggio και θεωρητικά μαθήματα ασφαλούς οδήγησης μέσα στην πόλη σε συνεργασία με άλλες λέσχες, όπως το Fazer Club.

Μ.Τ.: Τι εκδρομές και δραστηριότητες προγραμματίζετε για το άμεσο μέλλον;

Κ.Μ.: Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, θα πραγματοποιούνται εκδρομές για μικρά και μεγάλα κυβικά εναλλάξ, δηλαδή τη μια Κυριακή κοντινή βόλτα, την επόμενη μια μακρινή, καθώς και διήμερα, όπως αυτό που ετοιμάζεται με προορισμό την Αίγινα. Φυσικά, παραμένει η καθιερωμένη μας συνάντηση κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 19:00 και μετά στην καφετέρια Café Café επί της πλατείας Μέμου (Παγκόσμιας Ειρήνης) στον Κορυδαλλό, όπου καλοδεχόμαστε όλα τα νέα μέλη μας και καταστρώνουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Επίσης, αποκτήσαμε αδερφικούς δεσμούς με τη λέσχη GSR 600, με την οποία και θα πραγματοποιούμε κάποιες κοινές εκδρομές και εκδηλώσεις.

Μ.Τ.: Πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέλος της Λέσχης; Είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στις εκδρομές - δραστηριότητες;

Κ.Μ.: Το να γίνει κάποιος μέλος της λέσχης μας είναι το πιο εύκολο. Απλά κάνει μια εγγραφή στο φόρουμ της λέσχης μας www.scooterclubhellas.gr και από εκεί και έπειτα μπαίνει στη μεγάλη παρέα μας. Μπορεί να μας ακολουθήσει στις εκδρομές μας χωρίς καμιά υποχρέωση, αρκεί να τηρεί τον ΚΟΚ, να ακούει τους υπεύθυνους κάθε εκδρομής και φυσικά να φοράει το κράνος του. Αυτή τη στιγμή έχουμε έξι παραρτήματα της λέσχης μας σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Τρίκαλα, Βόλο και Πάτρα. Απαριθμούμε 3.714 εγγεγραμμένα μέλη, εκ των οποίων τα ενεργά σε όλη την Ελλάδα είναι πάνω από 350. Το φόρουμ μας έχει μέση επισκεψιμότητα κάθε μέρα περί τους 2.500 διαφορετικούς χρήστες, κάτι που μας τιμάει ιδιαίτερα και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε.

V-Strom Club Hellas

Ο πρόεδρος του V-Strom Hellas Club, Μιλτιάδης Φράγκος, μας εξηγεί ότι η αγάπη για τη μοτοσικλέτα δεν περιορίζεται σε ένα μοντέλο ή μία εταιρεία. Ευπρόσδεκτοι στην παρέα είναι όλοι όσοι μοιράζονται το ίδιο πάθος για τους δύο τροχούς, ανεξαρτήτως του μοντέλου που οδηγούν.

Moto Tρίτη: Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για τη Λέσχη; Πότε ιδρύθηκε και ποιος ο σκοπός της;

Μιλτιάδης Φράγκος: Η πρωταρχική ιδέα για τη λέσχη ανήκε σε μια μικρή ομάδα φίλων που έτρεφαν αγάπη για τη μοτοσικλέτα, τα ταξίδια και την καλή παρέα. Έτσι το 2004, παράλληλα με την έλευση του DL650, ξεκίνησε η δημιουργία ενός συλλόγου με κεντρικό άξονα το συγκεκριμένο τύπο μοτοσικλέτας της Suzuki. Φυσικά, καθότι είναι μια λέσχη μοτοσικλέτας με την ευρύτερη έννοια, φιλοξενεί φίλους που αγαπούν το αντικείμενο, άσχετα από τον τύπο μοτοσικλέτας που διαθέτουν. Σήμερα η λέσχη έχει μεγαλώσει, αριθμώντας περί τα 200 μέλη από όλη την Ελλάδα, διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, λαμβάνει αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες μέσω γενικών συνελεύσεων, παραμένει όμως ακόμη μία παρέα που διατηρεί καθημερινή επικοινωνία κυρίως μέσω του φόρουμ. Πίσω από το V-Strom Hellas Club, λοιπόν, υπάρχουν σχέσεις ουσίας, η αγάπη για το αντικείμενο που λέγεται μοτοσικλέτα, η αγάπη για περιήγηση και η κοινή προσπάθεια όλων να περάσουν μία άλλη εικόνα περί μοτοσικλετισμού στον κόσμο. Η λέσχη απαρτίζεται κατά κανόνα από οικογενειάρχες, περιλαμβάνει ανθρώπους ηλικίας από 25 μέχρι και άνω των 50 ετών, υπάρχει επίπεδο, μεράκι και καλή διάθεση.

Μ.Τ.: Τι είδους εκδηλώσεις διοργανώνετε και σε τι συχνότητα;

Μ.Φ.: Ο σύλλογος διοργανώνει κάθε δεκαπέντε ημέρες εκδρομές ανά την Ελλάδα, με σκοπό τη συνεύρεση των μελών, την εξάσκησή τους ως αναβάτες και την υιοθέτηση μίας οδηγικής συμπεριφοράς που σέβεται τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και το περιβάλλον. Όλα αυτά φυσικά με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού ασφαλείας. Εκτός των εξορμήσεων, η λέσχη διοργανώνει εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια που αφορούν σε θέματα ασφάλειας, πρώτων βοηθειών ή τεχνικά, προβάλει τις αξιέπαινες προσπάθειες Ελλήνων που με θυσίες δίνουν διεθνές «παρών» στο χώρο της μοτοκίνησης, λαμβάνει μέρος σε δραστηριότητες κοινωφελούς φύσης, προβαίνει σε φιλανθρωπικές χειρονομίες, διοργανώνει κοινωνικές εκδηλώσεις όπως μουσικά δρώμενα κ.λπ., συμμετέχει σε κοινές προσπάθειες για να επιλυθούν καθημερινά κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλανίζουν όλους, υποστηρίζει τα μέλη της σε τεχνικά θέματα, ενώ προβάλει κοινωνική ευαισθησία έχοντας πρόσφατα δημιουργήσει τράπεζα αίματος. Γενικά, το V-Strom Hellas Club είναι ένα σύνολο ανθρώπων που δραστηριοποιούνται προς πάσα δυνατή κατεύθυνση μέσα από ένα εύθυμο κλίμα συνεργασίας.

Μ.Τ.: Τι εκδρομές και δραστηριότητες προγραμματίζετε για το άμεσο μέλλον;

Μ.Φ.: Οι εκδρομές που προγραμματίζουμε περιλαμβάνουν εξορμήσεις σε αγαπημένους προορισμούς (η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές), ενώ πολλές από αυτές περιλαμβάνουν διανυκτέρευση, όπως η πρόσφατη εκδρομή σε χωριό του Κισσάβου, η προγραμματισμένη για την Κάρυστο με beach party και ζωντανή μουσική ή η προγραμματισμένη πανελλήνια συγκέντρωση V-Strom-ιτών με μεγάλο αριθμό συμμετοχών που για φέτος θα γίνει στη Λευκάδα. Το αναλυτικό εκδρομικό μας πρόγραμμα δημοσιεύεται στον ιστότοπό μας www.vstrom.gr με χρονικό ορίζοντα δύο περίπου μηνών, ενώ τα μέλη μας λαμβάνουν λεπτομερή ενημέρωση μέσω e-mail και SMS πριν από κάθε εκδρομή.

Μ.Τ.: Πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέλος της Λέσχης; Είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στις εκδρομές - δραστηριότητες;

Μ.Φ.: Για να γίνει κάποιος μέλος στη λέσχη μας θέλουμε πρώτα να μας γνωρίσει. «Έλα από το Πλέριο την Τετάρτη να πιούμε καφέ», είναι η φράση που ακούγεται κάθε φορά που κάποιος εκδηλώνει ενδιαφέρον. Έχει τεράστια σημασία για εμάς η διαπροσωπική επαφή. Ακόμη κι αν αφορά υποψήφιο μέλος από την επαρχία, η προσωπική επαφή θα γίνει από τα μέλη του εκάστοτε τοπικού παραρτήματος. Είμαστε και παραμένουμε μία μικρή κοινωνία με κοινά ενδιαφέροντα, κοινούς στόχους και κοινή αγάπη για τη μοτοσικλέτα. Από τη στιγμή που θα υπάρξει η «χημεία», έρχεται και το τυπικό κομμάτι που περιλαμβάνει τη συμπλήρωση μιας αίτησης, τη συμμετοχή σε δύο εκδρομές, μία φωτογραφία για την ταυτότητα μέλους και την καταβολή της ετήσιας συνδρομής. Πληροφοριακά αυτή ανέρχεται σε 30 ευρώ για τα μέλη εντός του νομού Αττικής και σε 15 ευρώ για τα μέλη της υπόλοιπης Ελλάδας. Επιπρόσθετα, με την εγγραφή καταβάλλεται εφάπαξ το ποσό των 10 ευρώ για τα αυτοκόλλητα και το μπλουζάκι της λέσχης. Δεν είναι απαραίτητη η εγγραφή κάποιου προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποια δραστηριότητα ή σε εκδρομή. Το V-Strom Hellas Club είναι μια φιλόξενη παρέα και ως γνωστόν, «όλοι οι καλοί χωράνε». Είμαστε ανοιχτοί λοιπόν σε συμμετοχές ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουμε, ό,τι τύπο μοτοσικλέτας και να έχουν επιλέξει, είτε είναι τακτικά μας μέλη είτε όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, η σοβαρή και υπεύθυνη συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων ομαδικής οδήγησης στις ομαδικές μας εξορμήσεις. Το V-Strom Hellas Club, τηρώντας υπεύθυνη στάση προς τα μέλη του, φροντίζει πάντοτε να διασφαλίζει ότι υπάρχει «ποιότητα» στη σύνθεση του γκρουπ και ότι σε επίπεδο οδικής ασφάλειας τίποτε δεν έχει αφεθεί στην τύχη.

 

??????? ????????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ