net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα –αερόψυκτη- Road Glide κρατά τα βασικά χαρακτηριστικά που την κάνουν δημοφιλή στην κατηγορία της, με ορισμένες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές.

Λιγότερο αιχμηρός αλλά περισσότερο αεροδυναμικός ο σχεδιασμός του φερινγκ

Με οθόνη αφής και GPS θα διατίθεται η Special έκδοση της νέας Road Glide

Aπό τον εξοπλισμό δεν θα έλειπε και το σύστημα Infotainment της H-D. Tο Boom!Box 4.3 διαθέτει δύο ηχεία των 25watt με ενισχυτή, όπως επίσης και θύρα USB.

Στο χρώμα Amber Whiskey και έξω, στο φυσικό του περιβάλλον, για μεγάλα ταξίδια

Το ντεμπούτο της έκανε πριν από λίγες ημέρες το νέο μοντέλο της Harley-Davidson, Road Glide

2015 Harley-Davidson Road Glide

Το ντεμπούτο του έκανε πριν από λίγες ημέρες το νέο μοντέλο της Harley-Davidson, Road Glide, παρέα με τη Special έκδοσή του. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο δημοφιλές φεστιβάλ μοτοσικλέτας του Sturgis στην Β. Ντακότα.

 
Κάθε χρόνο, η μικρή πόλη Sturgis της Βόρειας Ντακότα φιλοξενεί το Sturgis Motorcycle Rally. Ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακά φεστιβάλ μοτοσικλέτας παγκοσμίως. Για μία εβδομάδα, το μέρος σφίζει από ζωή και γεμίζει με συναυλίες, εκδηλώσεις motocross και εκθέσεις μοτοσικλετών. Αυτή την περίοδο, αρκετές εταιρίες επιλέγουν να παρουσιάσουν και μερικά από τα καινούργια τους μοντέλα. Πόσο μάλλον οι μεγάλες  αμερικάνικες φίρμες όπως η Harley Davidson, που σε αυτή την περίπτωση άδραξε την ευκαιρία και αποκάλυψε στο κοινό την νέα Road Glide, η οποία είναι μέρος του Project RUSHMORE της Harley Davidson.

Τι είναι το Project RUSHMORE;
«Το Project RUSHMORE εκφράζει την σχέση της εταιρίας με τους πελάτες της και το κοινό πάθος όλων, που είναι η οδήγηση μοτοσικλετών,» όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος και υπεύθευνος marketing της H-D, Mark-Hans Richer. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μεγάλων καινοτομιών με κύριο όμως παράγοντα την άποψη και την εμπειρία των αναβατών. Η εταιρία μαζεύει πληροφορίες από τους πελάτες, όχι μέσω μαζικών γκάλοπ και άλλων συμβατικών τρόπων, αλλά μέσω της άμεσης επαφής με τους αναβάτες στο δρόμο, αυτά που ακούγονται στον πραγματικό κόσμο και την καθημερινή ζωή. Στη συνέχεια, «δένει» αυτά τα δεδομένα με την τεχνογνωσία της στον σχεδιασμό και τη μηχανική τεχνολογία και προσπαθεί να προσφέρει στον αναβάτη αυτό που χρειάζεται περισσότερο.

Road Glide
Η νέα –αερόψυκτη- Road Glide κρατά τα βασικά χαρακτηριστικά που την κάνουν δημοφιλή στην κατηγορία της, με ορισμένες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές.

Αρκετός χρόνος αφιερώθηκε στις δοκιμές μέσα στην αεροδυναμική σήραγγα, με σκοπό να καταλήξει στο νέο φέρινγκ, κάνοντάς το λιγότερο αιχμηρό και περισσότερο αεροδυναμικό. Στο κέντρο του φέρινγκ έχει τοποθετηθεί αεραγωγός που διοχετεύει τον αέρα με το τριπλό σύστημα splitstream. Μία ακόμα σημαντική αλλαγή είναι και το διπλό μπροστινό φανάρι, που πλέον είναι LED.

Σαφώς από τον εξοπλισμό δεν θα έλειπε και το σύστημα Infotainment της H-D (σύνηθες φαινόμενο πλέον στις μεγάλες αμερικάνικες touring μοτοσικλέτες). Tο Boom!Box 4.3 διαθέτει δύο ηχεία των 25watt με ενισχυτή, όπως επίσης και θύρα USB. Ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να χειριστεί το σύστημα με δυο μικρούς μοχλούς που είναι ενσωματωμένοι στο τιμόνι.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: Αερόψυκτος, High Input Twin Cam 103, με ενσωματωμένο ψυγείο λαδιού
Κυβισμός: 1.690 κ. εκ.
Τροφοδοσία: Ηλ. Ψεκασμός
Ροπή: 14.4 kgm /3250σ.α.λ.
Συμπίεση: 9.7:1
Κιβώτιο: 6 ταχυτήτων
Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ: 22.7 λίτρα
Βάρος (στεγνό - γεμάτο): 369 - 385 κιλά
Μήκος: 2428 χλστ.
Ύψος σέλας: 663 χλστ.
Μεταξόνιο: 1625 χλστ.
Τροχοί (Εμπρός – Πίσω): 130/60B19 - 180/65B16
Φρένα (Εμπρός – Πίσω): 2 δίσκοι– 1 δίσκος, 4πίστονες δαγκάνες
(Οι διαστάσεις των δίσκων δεν αναφέρονται, ενώ το ABS είναι προαιρετικό στη βασική έκδοση.)

Road Glide Special
Αρκετές είναι οι ανανεώσεις στην Special έκδοση της Road Glide (πέρα από το επιπλέον κόστος των 2.300 δολαρίων -1.713 ευρώ). Με το επιλέον ποσό, μπορεί κανείς να αποκτήσει την Road Glide Special εξοπλισμένη με ABS όπως επίσης και με σύστημα Infotainment Boom!Box 6.5 GT το οποίο διαθέτει οθόνη αφής και GPS. Επιπλέον χαρακτηριστικό είναι και το σύστημα ασφαλείας H-D Smart με κλειδί συγκεκριμένης εμβέλειας, που ενεργοποιεί τον κινητήρα έχοντάς το απλά στη τσέπη.

Στις διαφορές απέναντι στην βασική έκδοση, συμπεριλαμβάνονται αισθητικές παρεμβάσεις όπως ο εξτρα χρωματισμός του εσωτερικού μέρους του φέρινγκ και τα χειροποίητα διακοσμητικά σχέδια.

Τα Road Glide αναμένεται να βγουν στην αμερικανική αγορά στα τέλη Αυγούστου, ενώ η τιμή της απλής έκδοσης αναμένεται να ξεκινά από τα 20.899 δολάρια (15.571 ευρώ) και την Special από 23.199 δολάρια (17.285 ευρώ), και θα διατίθενται στα χρώματα:
Vivid Black
Amber Whiskey
Mysterious Red Sunglo (μόνο για τη Road Glide Special)
Black Denim
Superior Blue (μόνο για τη Road Glide Special)

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ